📌 طراحی: هر دو گوشی از یک طراحی مشابه با جزیره دوربین مستطیلی شکل در پشت و پانچ هول در وسط صفحه نمایش استفاده می‌کنند. اما گوشی poco x5 pro یک طراحی تخت و شیک‌تر دارد و از یک بدنه مات استفاده می‌کند که کثیفی و لکه را جذب نمی‌کند. گوشی poco x5 از یک طراحی منحنی شکل در پنل پشتی استفاده می‌کند که یک مقدار بهتر در دست جا می‌شود اما از یک بدنه براق استفاده می‌کند که راحت کثیف می‌شود. هر دو گوشی از گواهی IP53 برای مقاومت در برابر آب و گرد و غبار برخوردارند. گوشی poco x5 pro از گوریلا گلس ۵ برای محافظت از صفحه نمایش استفاده می‌کند در حالی که گوشی poco x5 از گوریلا گلس ۳ استفاده می‌کند. گوشی poco x5 pro همچنین یک مقدار سبک‌تر از گوشی poco x5 است.



📌 صفحه نمایش: هر دو گوشی از یک صفحه نمایش امولد با اندازه ۶.۶۷ اینچی و رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل استفاده می‌کنند. این صفحه نمایش دارای رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی و نرخ نمونه برداری لمسی ۲۴۰ هرتزی است که برای بازی و اسکرول روان مناسب است. اما گوشی poco x5 pro یک مقدار روشن‌تر و زنده‌تر از گوشی poco x5 است چون می‌تواند ۱ میلیارد رنگ را نمایش دهد در حالی که گوشی poco x5 فقط ۱۶ میلیون رنگ را نمایش می‌دهد. همچنین گوشی poco x5 pro دارای حاشیه‌های کمتری نسبت به گوشی poco x5 است.


📌 دوربین :  پوکو از یه دوربین سه گانه ۴۸ مگاپیکسلی اصلی، ۸ مگاپیکسلی اولترا واید و ۲ مگاپیکسلی ماکرو برای گوشی X5 استفاده کرده که یه مقداری به نسبت نسخه پرو دوربین اصلی ضعیف تری داره. عکس های لنز اصلی جزئیات و ترکیب رنگ مناسبی دارند اما به نسبت نویز زیادی توی اونها دیده میشه و یه مقداری دینامیک رنج اونها مشکل داره. لنز اولترا واید عکس های با جزئيات مناسبی میگیره اما مثل لنز اصلی به نسبت نویز زیاد و دینامیک رنج محدودی داره. عکس های لنز ماکرو فانتزی هم خیلی تعریفی ندارند و نباید انتظار جزئیات و رنگ های خوبی رو از اون داشته باشید. دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی به نسبت جزئیات مناسبی میگیره و دینامیک رنج خوبی داره اما کمی نویز توی عکس های اون دیده میشه. فقط با کیفیت ۱۰۸۰ و ۳۰ فریم میتونید فیلمبرداری کنید که جزئیات و کنتراست تصویر مناسبی داره اما رنگ ها کمی بی روح هستند و کمی دینامیک رنج محدوده. لرزشگیر دیجیتالی هم خیلی عملکرد خاص و خفنی ندارد.
گوشی X5 Pro از دوربین سه گانه ۱۰۸ مگاپیکسلی اصلی، ۸ مگاپیکسلی اولتراواید و ۲ مگاپیکسلی ماکرو استفاده میکنه. عکس های لنز اصلی کیفیت خوب، رنگ های زنده و گرمی داره ولی جزئیات ثبت شده توی عکس ها متوسطه. جزئیات و رنگ های عکس های دوربین اولترا واید بد نیست ولی کنتراست و دینامیک رنج معمولیه. لنز ماکرو تقریبا جنبه فانتزی داره و خیلی نمیشه بهش اتکا کرد. دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی تقریبا کیفیت معمولی داره و کنتراست رنگ هم بد نیست اما نویز خاصی توی اون دیده نمیشه و به نسبت گوشی X5 رنگ پوست رو بهتر و زنده‌تر در میاره. امکان فیلمبرداری 4K با 30 فریم و ۱۰۸۰ با ۶۰ فریم وجود داره که کیفیت تقریبا مشابه بخش عکاسیه و لرزشگیر دیجیتال تا حدودی میتونه لرزش ها اضافه رو حذف کنه. دوربین سلفی هم میتونه با رزولوشن ۱۰۸۰ و تا ۶۰ فریم فیلمبرداری کنه و در کل عملکرد بخش فیلمبرداری به نسبت نسخه معمولی عملکرد بهتری دارد.
هر دو گوشی عملکرد دوربین متوسط رو به خوبی دارند ولی گوشی X5 Pro در بخش دوربین اصلی و سلفی و همچنین بخش فیلمبرداری عملکرد بهتری رو از خودش نشون میده و برتری رو در این بخش به دست می آورد.

📌 باتری: هر دو گوشی از یک باتری 5000 میلی‌آمپری  استفاده می‌کنند. گوشی poco x5  از آداپتور 33واتی استفاده می کند در حالی گوشی poco x5 pro از آداپتور 67 واتی پشتیبانی می کند. در استفاده معمولی و روزمره یک روز کامل می توانند هر دو گوشی با توجه به باتری آنها شارژدهی داشته باشند.

📌 سخت افزار و نرم افزار: گوشی X5 از تراشه نسبتا قدیمی اسنپدراگون 695 استفاده میکنه که به نسبت ایکس 5 پرو قدیمی تر و ضعیف تره ولی در استفاده معمولی عملکرد مناسبی داره و میتونه توی بازی ها با جزئیات معمولی فریم قابل قبولی رو به شما بده اما در استفاده در برنامه ها و بازی های سنگین فریم کمتری میتونه بهتون بده. در استفاده طولانی مدت هم نسبتا داغ میکنه و دچار لگ و باگ میشه و در کل در این بخش به نسبت نسخه پرو طبیعتا ضعیف‌تره.

تراشه اسنپدراگون 778G 5G برای گوشی Poco X5 pro استفاده شده که در استفاده معمولی و روزمره یه مقداری سریع‌تر از گوشی X5 عمل میکنه و میتونه تجربه بهتر و روون تری رو به شما بده. بازی های جدید رو میتونه با گرافیک بالا و فریم ۵۰ ۶۰ اجرا کنه و در استفاده طولانی کمی لگ و باگ میزنه و دما نسبتا بالا میره. از نسخه وای فای 6 به نسبت نسخه وای فای ۵ گوشی X5 استفاده میکنه و موقع بازی آنلاین ارتباط پایدارتری خواهید داشت. هر دو گوشی با ۶/۸ گیگ رم و ۱۲۸/۲۵۶ گیگ حافظه ذخیره سازی از نوع UFS 2.2 عرضه میشن. گوشی X5 از درگاه سیم کارت هیبریدی استفاده میکنه و میتونه به صورت همزمان از یه سیم کارت و یه کارت حافظه جانبی پشتیبانی کنه اما گوشی X5 Pro قابلیت اضافه کردن کارت حافظه جانبی رو نداره و اگه فضای ذخیره سازی بیشتر براتون اهمیت داره باید سراغ نسخه با حافظه ذخیره سازی بالاتر برید.

هر دو گوشی از رابط کاربری مخصوص شیائومی یعنی MIUI استفاده میکنند ولی X5 Pro با اندروید ۱۲ و  MIUI 14 به صورت پیش فرض عرضه شده و امکان ارتقا به اندروید ۱۳ رو دارد اما گوشی Poco X5 با اندروید ۱۲ و MIUI 13 عرضه شده و فقط براش آپدیت MIUI 14 عرضه شده و خبری از اندروید ۱۳ برای آن نیست. در کل شیائومی در بخش آپدیت نرم افزاری یه مقداری به نسبت گوشی های سامسونگ و دیگر برندها عملکرد عجیب و غریب و خاصی داره و با اینکه قول دو سال آپدیت نرم افزاری رو برای این گوشی های داده اما اینکه کی و به چه صورت این آپدیت ها عرضه بشن هنوز دقیق معلوم نیست. ولی در کل هر دو گوشی یه تجربه نزدیک و مشابه رو میتونن بدن ولی گوشی X5 Pro یه مقداری تجربه به روزتری می تواند به شما بدهد.

✅کدام گوشی ارزش خرید را دارد:

گوشی X5 Pro در همه بخش از طراحی تا نمایشگر و باتری و اسپیکر و قدرت سخت افزاری گرفته از گوشی X5 عملکرد بهتری داره و میتونه گزینه مناسب تری باشه. اما این عملکرد مناسب تر توی بخش سخت افزاری خیلی مشهود تره و در بخش های دیگه تفاوت ها نسبتا اندکه و در استفاده روزمره شاید همیشه متوجه این موارد نشید. با توجه به اختلاف ۳ میلیون تومانی دو گوشی در نسخه با رم و حافظه ذخیره سازی یکسان 8/256 اگه خیلی عملکرد پردازشی برای تجربه بهتر توی بازی ها و داشتن شارژر با توان بالاتر که میتونه یه ربعی گوشی شما رو سریع‌تر شارژ کنه براتون اهمیت زیادی نداره میتونید هزینه کمتری کنید و سراغ گوشی X5 برید اما اگه عملکرد روون و سریع توی رابط کاربری و جزئيات مناسب توی بازی ها براتون مهمه و دوست دارید موقع تماشای ویدیو یا بازی رنگ های زنده ای داشته باشید بهتره اون هزینه بیشتر رو انجام بدید و سراغ نسخه پرو برید.

همچنین برای خرید این محصولات بروی لینک های زیر کلیک کنید .

گوشی موبایل شیائومی مدل Poco x5 Pro 5G دو سیم کارت ظرفیت رام 8 گیگ و حافظه داخلی 256گیگ

گوشی موبایل شیائومی مدل Poco x5  5G  دو سیم کارت ظرفیت رام 8 گیگ و حافظه داخلی 256گیگ